Okolo Třeboně / music festival
Nejbližší akce
+ +
dnů
hodin
minut
sekund

Navigace:

Jana Rychterová a spol.

 rok vzniku: 2017,  město: Dobřejovice
 stav účasti: semifinalista

Jana Rychterová a spol.

Základní informace

Jana Rychterová je písničkářka s kytarou, věnuje se interpretaci vlastních písní na pomezí folku, šansonu a blues, v textech se nebojí ničeho, takže zpívá o lásce i o smrti, o jídle i chlastu, o duši i minulých životech. Dlouho zpívala sama s kytarou, popř. v doprovodu houslí, v současné době vystupuje nejčastěji v triu (kytara, housle, klavír), ale na open-air akcích přibere i basu a bicí.
S písničkou Argentinec (o krásném cvičiteli zumby) bodovala v hitparádě Česká dvanáctka na Dvojce, píseň Maluj zase uspěla ve Folkparádě na ČRo Region. Každý měsíc hraje v Salmovské literární kavárně v Praze. Kromě zpívání je moderátorkou Českého rozhlasu (Rádio Junior a Dvojka).

Natočila několik autorských CD, poslední v roce 2019 s názvem Dneska ještě můžem. Vystupuje i pro děti, pro něž složila například písničky na vyjmenovaná slova. Jejím dalším projektem je skupina Two Voices, která interpretuje slavné maličkosti velkých klasiků s Janiným textem. Zpívají například Chačaturjanův Šavlový tanec s textem o krádežích nebo Bachovu Badinerii o cestování s navigací.
S úspěchem vystupuje v klubech a v divadlech, nejraději má folkové publikum, několikrát vystupovala např. na Újezdském babím létě. Její písničky je slyšet například na Countryrádiu.

Diskografie

  • Po cestách soumraku
    rok vydání: 2002, vydavatel: Ryjana
  • To je život
    rok vydání: 2005, vydavatel: Ryjana
  • Mrak
    rok vydání: 2008, vydavatel: Ryjana
  • Tak hraj
    rok vydání: 2012, vydavatel: Ryjana
  • Dneska ještě můžem
    rok vydání: 2019, vydavatel: Ryjana
  • Two Voices - Crazy Classic
    rok vydání: 2014, vydavatel: Ryjana

Členové kapely

  • Jana Rychterová
    zpěv, kytara, autor
  • Michal Žára
    housle, basa
  • Radim Linhart
    piano

Fotografie kapely

Copyright 2015 Pavel Barnáš - Agentura BÁRNY, Realizace: Euro Grid Support Center s.r.o.