Okolo Třeboně / music festival
Nejbližší akce
+ +
dnů
hodin
minut
sekund

Navigace:

A.M.Úlet

 rok vzniku: 1994,  město: Moravičany
 stav účasti: finalista

A.M.Úlet

Základní informace

MOTTO:

Hudba A.M.Úletu se pohybuje na rozhraní folk- rocku s prvky blues, jazzu i folklóru. (akustická autorská tvorba Janka Adamce). Aranžmá skladeb je minimalistické s důrazem na texty.

Vznik je datován do roku 1994, skupina mimo vydaných 6 CD také má na svém kontě spoustu zajímavých koncertů nejen po republice, ale také po Evropě. Její styl lze těžko zařadit, jak sami tvrdí, hrají dřevěný pop. Je zajímavostí, že jejich písničky lze příjemně poslouchat, jak v akustickém duu při vernisážích, tak v 6 členné smršti na velkých pódiích.

V současnosti kapela se organizačně podílí na podpoře zajímavých nekomerčních kapel v středomoravském regionu, organizuje benefiční projekt STRUNY ZA MŘÍŽEMI - koncerty pro vězněné a chystá vydání zpěvníku s kompletní diskografie A.M.Úletu.

Diskografie

  • Bez bubnů a bez trumpet
    rok vydání: 1996, vydavatel: A.M.Úlet
  • Kamkoli
    rok vydání: 1999, vydavatel: A.M.Úlet
  • Meziproudy
    rok vydání: 2007, vydavatel: A.M.Úlet
  • Forget me not (English)
    rok vydání: 2010, vydavatel: A.M.Úlet
  • Malé velikosti
    rok vydání: 2012, vydavatel: A.M.Úlet
  • Country folk arena - kompilace
    rok vydání: 2013, vydavatel: A.M.Úlet

Členové kapely

  • Jan Adamec
    kytara, zpěv, autor
  • Blanka Adamcová
    ´housle, zpěv
  • Jan Dobiáš
    baskytara
  • Peter Diviš
    el. kytara
  • Aleš Rozsypal
    bicí
  • Jarda Kuba
    klavír

Fotografie kapely

Copyright 2015 Pavel Barnáš - Agentura BÁRNY, Realizace: Euro Grid Support Center s.r.o.